Προώθηση Ιστοσελίδων / S.E.O.

Η υπηρεσία του S.E.O. διασπάται σε 2 κομμάτια

Τι είναι το SEO;

Ο όρος SEO προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimization, που στα Ελληνικά μεταφράζεται ως ”Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης” αλλά στην ουσία είναι η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας προς τις μηχανές αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google και το Yahoo είναι η σημαντικότερη πηγή για την αύξηση της επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας.

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι το δεύτερο σημαντικότερο βήμα στην επιτυχία ενός ιστότοπου με αυτόν τον χαρακτήρα. Επιλέγοντας κάποιες λέξεις κλειδιά που είναι κοντά η ακόμα και όμοιες με τον κλάδο και το αντικείμενο του ιστότοπου μπορούμε να ανεβάσουμε την ιστοσελίδα μας στην πρώτη σελίδα του Google για τις λέξεις κλειδιά με τις οποίες θα επιλέξουμε να την προωθήσουμε.

Πως προωθείται η Ιστοσελίδα;

Για την προώθηση της ιστοσελίδας πρέπει να ακολουθηθεί μια σειρά από αλληλένδετες ενέργειες για να το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Προώθηση μιας ιστοσελίδας μπορεί να γίνει και σε ένα ήδη δημιουργημένο ιστότοπο όπου εκεί αυτό που κάνουμε είναι να βελτιστοποιούμε τις θέσεις που ήδη έχετε κατακτήσει στις μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε, να αυξηθούν οι επισκέπτες, οι «πιθανοί πελάτες» και να έχετε περισσότερες πιθανότητες, να αυξήσετε τις πωλήσεις, των προϊόντων ή υπηρεσιών σας.

One at a time

Παράδειγμα

Έστω ότι έχετε μια επιχείρηση πώλησης οργάνων γυμναστικής, δεν θα σας ενδιέφερε η σελίδα σας να εμφανιζόταν στην 1η ή 2η σελίδα του Google όταν ο χρήστης θα αναζητούσε λέξεις κλειδιά όπως : “όργανα γυμναστικής”, ή και εξειδικευμένες λέξεις όπως “αλτήρες”, “πάγκος γυμναστικής” κλπ;

Αυτό παρέχουν οι υπηρεσίες μας SEO (Search Engine Optimization – βελτιστοποίησης ιστοσελίδων). Κάτι τέτοιο φαίνεται απλή διεργασία, αλλά αν αναλογιστείτε ότι οι μηχανές αναζήτησης επιστρέφουν εκατομμύρια αποτελέσματα για τέτοιες λέξεις κλειδιά, μπορείτε να φανταστείτε τις συντονισμένες ενέργειες που χρειάζονται από τεχνικής πλευράς.

Προώθηση

Το θέμα της προώθησης δεν σταματάει μόνο στο SEO. Για όσο καιρό εμείς δουλεύουμε πάνω στις λέξεις κλειδιά για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχει η πληρωμένη διαφήμιση η οποία καλύπτει τις ανάγκες διαφήμισης τις ιστοσελίδας για τον πρώτο καιρό στις προσυμφωνημένες λέξεις κλειδιά. Βέβαια η πληρωμένη διαφήμιση από εμάς δεν σταματάει με την αποπεράτωση και παράδοση του έργου. Μπορείτε αν θέλετε να την συνεχίσετε ανεξάρτητα από το ποια θέση έχετε στην μηχανή αναζήτησης. Από αυτό το σημείο και πέρα το κόστος το καθορίζετε εσείς.

Μετά από μια μεγάλη εμπειρία στην ηλεκτρονική προώθηση και διαφήμιση έχουμε καταφέρει να ενσωματώσουμε τις ανάγκες σας μέσα σε κάποια πακέτα με τα οποία μπορείτε να έχετε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στην διαφημιστική σας καμπάνια σε Google και Facebook αφού πλέον δεν μιλάμε με την ιδιότητα του απλού διαφημιστή αλλά σαν συνεργάτες και των 2 κολοσσών. Έτσι έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε επιπλέον δυνατότητες για την διαφημιστική σας καμπάνια και να οδηγήσουμε μέσω στρατηγικού σχεδιασμού καλύτερα και γρηγορότερα την ιστοσελίδα σας στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Keywords Research

Σε ότι αφορά τις λέξεις κλειδιά και την επιλογή που θα κάνουμε πρέπει να υπολογίσουμε στην μελέτη και την ανάλυση των αναγκών μας και το πόσα αποτελέσματα έχει η κάθε λέξη κλειδί μια λέξη μικρού ανταγωνισμού μπορεί να έχει μέχρι 200.000 αποτελέσματα. Μια λέξη μεσαίου ανταγωνισμού μπορεί να έχει από 200.000 έως και 600.000 αποτελέσματα. Από τις 600.000 αποτελέσματα και πάνω η λέξη ή φράση κλειδί θεωρείται μεγάλου ανταγωνισμού και παρατείνεται και ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την ιστοσελίδα του πελάτη στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων τις εκάστοτε μηχανής αναζήτησης.

Η μελέτη ξεκινάει πρώτα από όλα και από το όνομα της ιστοσελίδας. Το όνομα χώρου όπως λέγεται ή αλλιώς Domain name. Αν παράδειγμα το όνομα θέλουμε να είναι super radio το σωστό για το Google όνομα πρέπει να είναι super-radio.gr ή super-radio.com και όχι superradio.gr ή superradio.com. Έτσι το Google αναγνωρίζει ότι το όνομα που έχουμε επιλέξει αποτελείται από 2 λέξεις εκ των οποίων η μια είναι το βασικό μας στοιχείο. Το Radio.

Λέξεις Κλειδιά

Αρχικά υπάρχει η διαδικασία που γίνεται με την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας κατά την οποία επιλέγουμε από 2 έως 5 λέξεις κλειδιά για αρχή και μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα ανεβάζουμε την ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης και στο 80% των περιπτώσεων και στις πρώτες 5 θέσεις που είναι και οι πιο βασικές για τον πελάτη αλλά και για τον άνθρωπο που αναζητάει τα site μας ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες αναζητήσεις για τις ποιοτικότερες και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες.

Παροχές

Αρχικά λοιπόν παρέχουμε ένα μικρό πακέτο διαφήμισης το οποίο εγγυάται ένα άριστο ξεκίνημα στην ιστοσελίδα – e-shop σας. Το πακέτο περιλαμβάνει 100.000 εμφανίσεις στο Google και 5.000.000 εμφανίσεις στο Facebook. Για την διαφήμιση της ιστοσελίδας στο Google χρειάζονται μόνο κάποιες λέξεις κλειδιά. Για την προβολή και διαφήμιση της σελίδας μας στο κοινό του Facebook όπου έχουμε διάφορα φίλτρα όπως ηλικιακά γκρουπ, χώρα και περιοχή διαμονής, ενδιαφέροντα. Εγγυημένα λοιπόν μπορούμε να εξασφαλίσουμε μέσα σε 5.000.000 προβολές και τουλάχιστον 55 με 60 μέρες διαφήμισης  1.000 με  2.000, τουλάχιστον, likes στην σελίδα σας του Facebook και τουλάχιστον 50.000 με 70.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας. Η διαφήμιση ξεκινάει μετά την αποπεράτωση του έργου και αφού έχετε βεβαιωθεί πως δεν χρειάζεται κάτι επιπλέον η ιστοσελίδα. Σε ότι αφορά τα Facebook μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα για να υπάρχει και κάποιο «έτοιμο» κοινό που θα δει την ιστοσελίδα μόλις βγει στον «αέρα», αρκεί να υπάρχει κατόπιν συνεννόησης μια σελίδα «ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ» έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε επισκεφθεί την σελίδα σας να έχει μια εικόνα για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ιστοσελίδα σας ενώ παράλληλα εσείς θα έχετε πρόσβαση στις live αλλαγές που θα γίνονται ανά πάσα στιγμή στον ιστότοπο.

Συντήρηση

Το δεύτερο σκέλος αφορά την συντήρηση αυτής της δουλείας η οποία γίνεται ανά μήνα σύμφωνα πάντα και με τον ανταγωνισμό που έχουμε και την συμφωνία που θα κάνουμε μεταξύ μας σε σχέση με το αποτέλεσμα της έρευνας τόσο για την κάθε λέξη κλειδί αλλά και για την θέση που θα έχουμε κατακτήσει μετά το τέλος της αρχικής διαδικασίας.

Έχετε μια ιδέα;

Δείτε τη να γίνεται πράξη

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.