12 συμβουλές που πρέπει να προσέξετε στην Κατασκευή Ιστοσελίδας

Με περισσότερους από 455 εκατομμύρια ιστοσελίδες που τρέχουν τώρα στο WordPress, είναι προφανές ότι αυτή η πλατφόρμα έχει κατακλύσει τον κόσμο. Σήμερα, περίπου το 62% των κορυφαίων 100 αναπτυσσόμενων εταιρειών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν WordPress και 70 εκατομμύρια νέες αναρτήσεις εμφανίζονται κάθε μήνα. Με τη φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον και τα ισχυρά εργαλεία, γίνεται η αγαπημένη επιλογή για όλους. Με τόσα πολλά θέματα και πρόσθετα στο WordPress, οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν θαύματα με τον ιστότοπό σας και να τον μετατρέψουν σε κάτι μοναδικό πολύ.

Σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων, διατηρούν την δικιά τους ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Και εμείς στη Social-Zeal.Gr επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε το WordPress για την Κατασκευή Ιστοσελίδας και την Κατασκευή E-shop  για τους πελάτες μας.

Με περισσότερους από 455 εκατομμύρια ιστοσελίδες που τρέχουν τώρα στο WordPress, είναι προφανές ότι αυτή η πλατφόρμα έχει κατακλύσει τον κόσμο. Σήμερα, περίπου το 62% των κορυφαίων 100 αναπτυσσόμενων εταιρειών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν WordPress και 70 εκατομμύρια νέες αναρτήσεις εμφανίζονται κάθε μήνα. Με τη φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον και τα ισχυρά εργαλεία, γίνεται η αγαπημένη επιλογή για όλους. Με τόσα πολλά θέματα και πρόσθετα στο WordPress, οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν θαύματα με τον ιστότοπό σας και να τον μετατρέψουν σε κάτι μοναδικό πολύ.
Ας δούμε 12 συμβουλές που μπορείτε να κάνετε ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι γρήγορη και ελκυστική στους πελάτες σας.

1. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα Premium θέμα

Τα premium θέματα προσφέρουν πιο ισχυρές δυνατότητες από τα δωρεάν, οπότε αν θέλετε η ιστοσελίδα σας να φαίνεται πραγματικά επαγγελματική, ήρθε η ώρα να πληρώσετε χρήματα. Αλλά όταν αγοράζετε ένα premium θέμα, φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε καλά. Βρείτε ένα κατάλληλο θέμα που να ταιριάζει με την εικόνα της επωνυμίας σας.
Το ίδιο ισχύει και για τα πρόσθετα (plugins), μπορούν να μετατρέψουν σχεδόν κάθε ιστότοπο σε λειτουργικό έργο τέχνης, αλλά μόνο εάν χρησιμοποιηθούν προσεκτικά. Χρησιμοποιήστε πρόσθετα, όχι όμως υπερβολικά και στη συνέχεια, προσλάβετε προγραμματιστές για να σας προσαρμόσουν λειτουργίες όπου χρειάζεται. Η επένδυση θα αποδώσει γρήγορα.

2. Ρυθμίστε την δομή των συνδέσμων

Αν και τεχνικά δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας του design σας, η δημιουργία κατάλληλης δομής στους συνδέσμους της ιστοσελίδας σας μπορεί να αποτρέψει αργότερα προβλήματα SEO. Όλα τα καλά θέματα θα πρέπει να σας επιτρέπουν να ρυθμίζεται αυτές τις επιλογές, μέσα από τον πίνακα ελέγχου, ώστε οι σύνδεσμοι της ιστοσελίδας να είναι λειτουργικοί. Εάν το δικό σας θέμα δεν έχει αυτή την υποστήριξη, τότε μην το χρησιμοποιήσετε.

3. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Είναι καλό να χρησιμοποιείτε στην ιστοσελίδα σας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Twitter, Facebook, Pinterest κ.λπ. Θα σας επιτρέψει να μοιράζεστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να τη χρησιμοποιείτε σωστά για να προσεγγίσετε περισσότερο κοινό ή πελάτες. Το καλύτερο πράγμα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι είναι πάντα δωρεάν. Επιπλέον, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με διάφορα άτομα και ακόμη να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά για να προσφέρεται πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας.

4. Να κρατάτε backup της ιστοσελίδας σας

Οι προγραμματιστές δεν είναι ποτέ 100% σίγουροι ότι το πρόσθετό τους θα λειτουργεί τέλεια σε όλες τις περιπτώσεις, γι’ αυτό είναι πάντα καλύτερο να κρατάτε και εσείς δικό σας backup. Μερικές φορές μπορεί να υπάρξει πρόβλημα και να μην έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας πχ λόγω προβλήματος σε κάποιο πρόσθετο. Θα υπάρξουν προβλήματα αλλά αυτό που μετράει είναι πως θα το αντιμετωπίσετε. Έτσι κρατώντας και εσείς δικό σας backup αποφεύγετε κάποια πιθανή καταστροφή.

5. Αγοράστε ένα καλό Web Hosting για την ιστοσελίδα σας

Το WordPress είναι δωρεάν, θα πρέπει όμως να αγοράσετε ένα πακέτο φιλοξενίας από έναν αξιόπιστο πάροχο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φιλοξενίας  όπως Shared, VPS και Dedicated hosting με το καθένα να έχει τα χαρακτηριστικά του και το εύρος τιμών του.
Πριν κάνετε την επιλογή σας, φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά κριτικές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η υποστήριξη πελατών και πως χειρίζονται τυχόν προβλήματα του server που μπορεί να προκύψουν. Λάβετε υπόψη σας ότι η υποστήριξη δεν σταματά όταν η ιστοσελίδα σας βγει online. Οι καλές ομάδες υποστήριξης θα σας βοηθήσουν όταν ο ιστότοπός σας βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ώστε να επανέλθει και να κρατήσει τους πελάτες σας ευχαριστημένους.

6. Εγκαταστήστε Google Analytics

Τα analytics είναι απαραίτητα για να παρακολουθείτε εάν η ιστοσελίδα σας προσελκύει πελάτες, πώς τους προσελκύει και τι κάνουν μόλις φτάσουν σ’ αυτόν. Εάν ο ιστότοπος δεν διαθέτει Google Analytics, ένας προγραμματιστής θα σας τα εγκαταστήσει πριν προχωρήσετε. Θα θέλετε αυτές τις πληροφορίες για να κατανοήσετε πώς αλληλοεπιδρούν οι πελάτες με τον ιστότοπό σας, ώστε να συνεχίσετε να τον βελτιώνετε.
Θα σας δείξει επίσης ποιες σελίδες έχουν τους περισσότερους επισκέπτες σας. Θα δώσει πληροφορίες για το πόσο συχνά οι άνθρωποι φεύγουν χωρίς να αγοράσουν κάτι (γνωστό και ως bounce rate). Όλες αυτές οι μετρήσεις, συμβάλλουν στο να κάνετε την επιχείρησή σας πιο επιτυχημένη, αρκεί να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τα δεδομένα. Εάν κάποιες σελίδες σας που προωθούν προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν λειτουργούν καλά ή δεν είναι κερδοφόρες, ίσως είναι καλύτερα να τις βελτιστοποιήσετε.

7. Κάντε την ιστοσελίδα σας SEO friendly

Αναμφίβολα, το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ιστοσελίδας. Γίνεται καλύτερα όταν χρησιμοποιείτε το WordPress επειδή οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google μπορούν να ευρετηριάσουν τον ιστότοπό σας πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για να διασφαλίσετε ότι το SEO είναι αποτελεσματικό, αναζητήστε ειδικούς συμβούλους που μπορούν να χειριστούν το SEO σας.

8. Χρησιμοποιήστε Responsive Design

Με το responsive design σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας προσαρμόζεται κατάλληλα σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί ο επισκέπτη σας. Είναι μόνο ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας φαίνεται υπέροχη σε κάθε είδους οθόνη. Χρησιμοποιήστε εικόνες. Στους επισκέπτες σας αρέσει να βλέπουν εικόνες, τους προκαλεί οπτικά ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα διαβάζουν το κείμενο. Κατά την επιλογή εικόνων, να έχετε κατά νου ότι οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας είναι ιδανικές.

9. Μην χρησιμοποιείτε όνομα χρήστη το admin

Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ως όνομα χρήστη το admin. Θα κάνετε πολύ εύκολη την δουλειά των χάκερς. Όταν δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό σε μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να δημιουργείτε ισχυρό user name και password για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ωστόσο, εάν ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε τους κωδικούς πρόσβασης ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσετε. Υπάρχουν πολλοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκεί έξω. Απλώς φροντίστε να ορίσετε διαφορετικά ονόματα χρήστη/κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο.

10. Μην ξεχάσετε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο τίτλο και υπότιτλο της ιστοσελίδας σας

Εάν χρησιμοποιείτε ένα νέο θέμα ή εγκαταστήσατε ένα custom πρόσθετο, ελέγξτε την ετικέτα τίτλου και περιγραφή για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει οι default τιμές που είναι αποθηκευμένες στον σέρβερ σας. Το τελευταίο πράγμα που περιμένετε είναι κάποιος που ψάχνει στο Google να καταλήξει σε μια σελίδα με άλλο τίτλο από τι πρέπει. Εάν δεν γνωρίζετε τη διαδικασία, επικοινωνήστε με τον πάροχο του host σας. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι μεγάλες σελίδες με ασυναρτησίες όταν κάνει αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησης.

11. Μην χρησιμοποιείτε όλες τις default μικροεφαρμογές (widgets)

Οι μικροεφαρμογές (widgets) είναι μικρές, απλές εφαρμογές που προσθέτουν λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας επιτρέποντάς σας να προσθέσετε περιεχόμενο σε διαφορετικές περιοχές της σελίδας σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να βρείτε χρήσιμα plugins που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ότι κάνουν τα widgets, με μεγαλύτερη ευελιξία και χωρίς να φορτώνουν τον ιστότοπό σας.

12. Μην αγνοείτε την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας

Οι τακτικοί έλεγχοι ασφαλείας μπορούν να σας σώσουν από τα πάντα, από αργή φόρτωση της σελίδας σας έως κακόβουλο χακάρισμα. Βοηθά επίσης να εξασφαλιστεί ότι η ιστοσελίδα σας παραμένει ασφαλής.
Οι χάκερς αναζητούν ιστότοπους που δεν παίρνουν στα σοβαρά την ασφάλεια. Εάν διαχειρίζεστε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο χρησιμοποιώντας το WordPress, φροντίστε να ενημερώνετε τακτικά τα plugins και το λογισμικό σας (το ίδιο το WordPress, θέματα και plugins). Επίσης, επωφεληθείτε από τα πιστοποιητικά SSL από την Google για να διατηρήσετε ιδιωτικά τα δεδομένα που αποστέλλονται μεταξύ του server σας και των πελατών σας.
Τέλος, ενημερωθείτε για το τι μπορεί να γίνει εάν ανακαλύψετε ότι ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης έχει πρόσβαση στο σύστημά σας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να περιορίσετε την πρόσβαση, πού αποθηκεύονται οι πληροφορίες κ.λπ., ώστε να μπορείτε να συνεργαστείτε γρήγορα με τους κατάλληλους επαγγελματίες εάν κάτι πάει στραβά.

Συνοπτικά

Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε έναν γρήγορο ιστότοπο είναι να γνωρίζετε τι κάνετε αξιοποιώντας κατάλληλα τις δυνατότητες που σας δίνει το WordPress. Για όλα τα παραπάνω επίσης, βρισκόμαστε εδώ στην Social-Zeal.Gr με σκοπό να πετύχουμε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα Ο χειρότερος τρόπος; Ακολουθώντας λανθασμένες οδηγίες από κάποιον που δεν ξέρει τι κάνει. Προσπαθείτε πάντα να αποφεύγετε αυτές τις κοινές παγίδες κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας και θα έχετε μια επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο σε χρόνο μηδέν.

Πηγή: Html.gr

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *